Over ons

De Stichting Historische Motorrace Rockanje heeft tot doel het faciliteren van een tijdelijk circuit in het duingebied van de badplaats Rockanje en hiermee het houden de Rockanje Classic Races mogelijk te maken.

De stichting Historische Motorrace Rockanje is in Augustus 2009 opgericht (nadat Probaro had besloten niet verder te gaan met de Rockanje Classic), de stichting wordt bestuurd en gedragen door vrijwilligers. Mede dankzij hun inzet, de steun van sponsoren en donaties wordt het evenement mogelijk gemaakt.

De Rockanje Classic Races zijn uniek aangezien deze plaats vinden op het nog enige orginele stratencircuit in Nederland zoals dit in de jaren ’50-’70 werd gebruikt voor de competitie races en behoort en is het grootste evenementen van Nederland in zijn soort.
Zo'n 200 deelnemers, met prachtige historische motoren, zullen actief zijn op ons circuit. De motoren zijn uiteraard ook weer te bezichtigen in het rennerskwartier waar al deze pracht is uitgestald. Het paradepaardje, de zijspanklassse, zal zeker niet ontbreken.