Nieuws

Motorduo moet wachten. Het zou de eerste rit worden op opgeknapte motor.

Groep 1
16 MEI 2020

De zijspan staat glimmend in de voorjaarszon bij de start van het circuit aan de Tweede Slag in Rockanje. Chris Wageveld en bijrijder Aad Eijs zitten klaar voor het startschot. Alleen komt het niet. Het coronavirus zet ook een dikke streep door de 21ste editie van de Rockanje Classic Races. Chris en Aad hadden zich er juist zo op verheugd om hier vandaag met de DKW zijspan uit 1964 te rijden. Het zou de eerste rit zijn met de opgeknapte motor, die vroeger hier op het circuit in Rockanje heeft gereden, legt Oostvoornaar Chris uit.
Dus zetten ze de motor even symbolisch neer bij de start.
Dit is voor het eerst dat ik op het nieuwe kussentje zit!, lacht Aad.Van de winter heeft Chris de motor uit elkaar gehaald en opgeknapt.
Bijna 500 uur werk zit er in. Aad wijst naar de speciale kleuren van de zijspan.
Groen, wit en geel zijn de kleuren van Rockanje. Het dorp bestaat dit jaar 800 jaar.
De Rockanjenaar had het idee om in het feestjaar met het traditionele defilé van motorrijders op vrijdagavond met de Rockanjese vlag voorop te rijden.

Nog voordat de regering bekendmaakte dat evenementen voorlopig niet doorgaan, besloot de organisatie al dit jaar geen historische motorraces te houden.
We zagen het al aankomen, maar ook naar je sponsoren toe kan het nu niet, vindt organisator Steven Zoon.
Even hebben ze nog gedacht aan het verzetten van het evenement naar september, maar dat idee was snel van de baan. Organisator Aad: Voor de rijders is het verdrietig. Zeker voor degenen die alleen hier rijden.
Gezondheid blijft het belangrijkste voor de organisatie.
We willen ook vooruitkijken naar leuke dingen.
Daarom staat de datum voor volgend jaar al vast.
Alles goed gaat scheuren de motoren zaterdag 29 mei 2021 over het circuit in Rockanje.
Met dank aan AD.nl

 

Er zijn geen foto's gevonden.